Business og miljø i hverdagen

Business og miljø i hverdagen

Få en grønnere og mere effektiv arbejdsplads

Mange arbejdsgivere går med en drøm om at skabe en grønnere arbejdsplads, men de er ikke helt sikre på hvordan de inkorporerer det i hverdagen, da der er mange faktorer som spiller sammen, heriblandt den økonomiske faktor.

Hvis man nu forestiller sig, at chefen vågner en morgen midt i sin miljøvenlige seng med sit bambus sengetøj. Du kan finde bambus sengetøj her. Denne chef har allerede tænkt over den grønne omstilling i sine private forbrugsvalg, og herfra er der ikke nødvendigvis særligt langt til at inkorporere mere bæredygtige, grønne og miljøvenlige vaner på arbejdspladsen. Det har chefen magt over, og det kan desuden bidrage til at skabe en mere effektiv arbejdsplads, fordi det grønne initiativ er positivt og bærer masser af håb om fremtiden. Virksomhederne skal overleve på samme måde som kloden skal; ved at være grønne og CO2 neutrale.

Det er vigtigt at flere arbejder for, at vi får flere og flere grønne arbejdspladser. Derfor er der både brug for grønne initiativer og en transparens i forhold til de mange miljøvenlige tiltag, så man undgår greenwashing, hvad end den er frivillig eller ufrivillig.

Planter på arbejdspladsen

Det er både til glæde og gavn at have grønne planter på selve den fysiske arbejdsplads. Det gælder for så vidt også dem, som arbejder hjemme eller delvist har en hjemmearbejdsplads.

Når man møder på arbejdet og har noget grønt omkring sig er man øjeblikkeligt omringet af en grøn atmosfære, som kan sende gode og grønne signaler ud til den enkelte medarbejder. Det gør, at medarbejderen tænker mere i grønne baner, hvilket er særdeles positivt. Det kan være, at man gør yderligere tiltag og fx laver en grøn og måske sågar en økologisk kantine. Så begynder det virkelig at batte noget, for så er vi udover signalværdien og inde i kerneværdier som vegetarianisme og økologi.

Businessmødet

Et businessmøde skal gerne skride organisk frem på en sådan måde, at der er flow i arbejdsgangen hos de forskellige deltagere. Det skal forstås således, at der skal være en form for fælles fodslaw. Dette fodslaw kunne velsagtens være den grønne omstilling. Hvis alle er med på den grønne vogn er der automatisk skabt et fællesskab via en positiv underliggende dagsorden, som alle kan gå ind for. Det skaber glæde på arbejdspladsen og rigtig gode businessmøder.

Fem gode råd til den grønne forretning

  1. Tænk over hvem dine samarbejdspartnere er; om de er grønne og miljøvenlige eller ej. Tænk over det og stil krav til både dig selv og dine samarbejdspartnere.
  2. Få en grøn og miljøvenlig kantineordning, gerne økologisk og vegetarisk
  3. Hav planter på arbejdspladsen. De sender gode grønne signaler ud til både medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.
  4. Sørg for at bruge et grønt og miljøvenligt rengøringsfirma som fx bruger svanemærkede rengøringsprodukter
  5. Tænk over arbejdspladsens fysiske inventar. Det kunne fx være lavet af bambus.