Sådan kan du komme i gang med at investere bæredygtigt

Vil du gerne i gang med at investere, men hvilken du gerne gøre det på en måde så det er bæredygtigt for dig selv og for kloden? Det her er den helt rette artikel for dig. I denne artikel kan du finde en række hurtige råd om, hvordan du kan komme i gang med at investere på en bæredygtig måde.

Lav en separat konto

Det er først og fremmest vigtigt at understrege at du bør lave en helt separat konto, hvor du har de penge stående, som du gerne vil investere med. Det er for eksempel ikke en særlig god ide at investere med de penge der står på din lønkonto eller den konto du har i banken til uforudsete udgifter. En aktiesparekonto 2021 er i stedet det du skal have fat i.

Du kan vælge at lave sådan en aktiesparekonto ved din bank og investere gennem dem. Men du kan også vælge at oprette kontoen gennem din investeringsplatform, som du investerer igennem. Du har flere forskellige muligheder, når det kommer til bæredygtig investering og det handler om at vælge den rette løsning for dig.

På hvilken måde vil du gerne investere?

Der er mange måder at investere på og der er mange måder hvorpå du kan vælge at investere på en bæredygtig måde. Du kan for eksempel vælge at investere i indeksfonde, som er samlet i samme indeks fordi de alle har fokus på at støtte bæredygtige projekter.

Eller du kan vælge at investere mere direkte i forskellige projekter rundt omkring i landet og i verdenen, som har fokus på at løse sociale problemer.

Du kan såmænd også vælge at investere i bæredygtige produkter eller diverse startups, som gerne vil levere bæredygtige ydelser. Der er som sagt mange muligheder at vælge imellem.

Research

Det er en god ide at lave sine undersøgelser, før du går i gang med at investere i bæredygtige løsninger gennem en bestemt investeringsfond. Prøv at sammenligne de forskellige investeringsfonde med hinanden og se hvilke bæredygtige løsninger de tilbyder. Er der nogle af dem der er bedre end andre?

Det kan eventuelt også være en god ide at række ud til en økonomisk rådgiver, hvis du er meget ny til alt det her med at investere. Der er meget at sætte sig ind i og selvom man kan lære meget på nettet, så kan det nu alligevel være trygt at have en økonomisk rådgiver ved sin side.