
Skal du til at bygge noget, og er du glad for at gøre noget godt for miljøet? Så kan det være, du skal bygge med fundablokke – de er nemlig gode for miljøet, så du kan bygge med god samvittighed.
Hvad er fundablokke?
Du er måske faktisk helt i tvivl om, hvad fundablokke overhovedet er for en størrelse. En Fundablok er en blok fremstillet i beton, som har formet som et stort H. De anvendes ofte til at bygge sokler, fundament i vægge eller støttevægge. Der er også nogle kreative sjæle, der bygger reoler ud af fundablokke. Hvis man har fantasien med sig, så kan man virkelig bygge meget af fundablokke. Hvis du tænker, du kender produktet, men ikke kender det på navn, så kan det være, det er fordi, du har hørt dem blive kaldt en af dets andre anvendte navne som f.eks. H blokke, støbeblokke, udstøbningsblokke, sokkelblokke eller forskallingsblokke.
Beton for miljøet: Fremstillet lokalt
Men hvorfor er det godt for miljøet at anvende fundablokke, når man bygger? Jo, det er det såmænd, fordi materialet det er fremstillet af: Beton – er godt for miljøet. Beton er lavet af kalk, sand, grus og vand, og det er materialer, man kan finde alle steder i verden. Det betyder, at fundablokke ofte vil være lokalt produceret, så man ikke spilder ressourcer på at få det fragtet langt.
Beton: Lang levetid
En anden fordel, der betyder, at fundablokke er godt for miljøet, er, at beton er enormt slidstærkt. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt dit byggeprojekt kan holde i mange år – for det kan det, hvis du bygger i beton! Det kræver desuden heller ikke den store vedligeholdelse, hvilket også er godt for miljøet, så du ikke skal til at købe yderligere produkter for at holde fundamentet ved lige. Beton er desuden et uorganisk materiale, hvilket betyder, at det ikke er offer for svamp og råd – det er også noget, der hurtigt kan få et byggeprojekt til at falde sammen.
Andre fordele
Men det er ikke kun de miljømæssige fordele, der er fordele ved beton. Beton er også enormt støjdæmpende, og så kan det holde godt på varmen. Det er naturligvis også godt for miljøet, fordi det betyder, at man skal bruge mindre varme på at holde huset varmt. Det er faktisk svært at finde ulemper ved beton, for det er virkelig et smart materiale at bygge i.